De band wil een andere koers gaan varen

Posted by Marijke van der Zanden - 18 januari 2018 - Nieuws - No Comments

Kun je goed overweg met trompet of trombone? Heb je zin in een nieuw avontuur? Doe mee met ons nieuwe concept waarin je jezelf  kan laten zien en horen! Kom eens vrijblijvend langs op woensdagavond.

Eind 2017 had de band het moeilijk, ondanks een geweldig optreden in Piet Hein Eek in Eindhoven.  Een paar  muzikanten gingen andere ambities achterna en haakten af. Het bleek lastig in korte tijd weer een complete bigband te kunnen vormen. Dan moet je realistisch zijn en de koppen bij elkaar steken, hoe nu verder?

Aan enthousiasme ontbreekt het niet, de band wil samen verder en er heerst een relaxte sfeer. Meer dan voldoende basis om de zeilen bij te zetten en een andere koers te gaan varen. Die koers is samen muziek blijven maken maar voorlopig in deze -kleinere- bezetting. We heten nog BigBand Geldrop maar veroorloven ons op dit moment wat meer vrijheden. We zoeken arrangementen die bij de formatie, zoals die nu is, past. Of  we passen bestaande arrangementen aan. Het uitgelezen moment voor ieder bandlid zijn stempel op het repertoire te zetten en aan te geven waarin hij/zij wil groeien of uitblinken. En dat geeft energie!

Plannen om onszelf te laten zien en horen bij nieuwe optredens zijn in de maak en de eerste repetitie is geweest. En wat een heerlijke repetitie was dat! Iedereen moest een tandje bijzetten en dacht mee over de nieuwe vorm van muziekstukken. Leuke ideeen kwamen naar voren en onze dirigent zette zelf de toon met een paar sax solo’s! Dat belooft weer een leuk jaar te worden!

Nog steeds zijn er vacatures beschikbaar voor een nieuwe dirigent, goede trombonisten en trompettisten.

Zie jij ons nieuwe avontuur wel zitten? Dan ben je van harte welkom om eens mee te doen op woensdagavond in Geldrop Oranjeplein.

Neem contact met Marijke vd Zanden 0655142757 of mail naar info@bigbandgeldrop.nl